Recepten

/Recepten
Recepten2017-03-20T13:21:09+00:00

Recepten

Ingrediënten (voor 4 personen)

crèmesoep

1 st groene courgette
1 st avocado
3 dl slagroom
3 dl kipbouillon
½ st sjalot
½ st knoflookteen
olijfolie
peper en zout

bonbon van zalm

4 st plakken gerookte zalm (brede plak)
150 gr verse roomkaas (van koe of geitenmelk)
50 gr mascarpone
fijne slasoorten
peper en zout

Bereiding:
Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd mbv een mes beide in fijne blokjes. Beide ingredienten gaan we zonder kleur aanzetten in een pan met een scheut olijfolie. Doe dit op matig vuur. Ondertussen gaan we de courgette over de lenge door midden snijden en de zaadlijst verwijderen. Vervolgens het geheel in stukken snijden en dit toevoegen aan de sjalot en de knoflook. Ook de courgette 2 minuten aanfruiten zonder kleur. Het geheel afblussen met de slagroom en de kipbouillon en een kleine 20 minuten rustig koken. Daarna het geheel in de blender doen en tot een gladde massa draaien. Ondertussen snijden we de avocado in tweeen en pellen de schil eraf en voegen de avocado toe aan de creme soep in de blender en draaien deze mee voor 1 minuut. Het geheel zeven door een fijne zeef en opsmaak brengen met peper en zout.

De roomkaas roeren we glad met de mascarpone en brengen dit opsmaak met peper en zout. Verdeel de roomkaas op de plak gerookte zalm en vouw deze mbv plasticfolie tot een strakke bombe. Serveer de bombe in een diepbord en garneer de fijne salade hierboven op als laatste serveren we de warme creme soep van groene courgette en avocado.
Als je in de buurt komt van Zalmrokerij Smoking in Bovenkarspel ruik je al dat er wat gaande is. Mathieu Robert staat te popelen om met zijn oude koksmaatje Onno Kokmeijer aan de slag te gaan. Prachtige visprodukten rookt hij, die de weg weten te vinden naar de top van Neerlands culinaire uitgaansleven, waar ook Onno’s restaurant Ciel Bleu dankbaar gebruik van maakt. Ook de Twee Schouwtjes in Medemblik gebruikt de gerookte zalm van Mathieu. Kijk eens op zijn site: zalmrokerijsmoking.nl